Tungsten, opgericht in 1991, ontwerpt en produceert grensverleggende multimediale installaties voor musea, bedrijven, openbare instellingen en evenementen. In alle denkbare formaten. In alle denkbare ruimten. In alle denkbare technieken.

Daarbij is de inhoud minstens zo belangrijk als de technische uitvoering. Elke vorm van geslaagde informatieoverdracht begint immers met een helder idee over wélk verhaal verteld moet worden, en hoé.

Bovendien beschouwt Tungsten, met zijn wortels in de wereld van de beeldende kunst, elk project als een creatieve uitdaging. De klant is koning, maar door soms net buiten de lijntjes te kleuren kunnen verrassende inzichten en oplossingen ontstaan.

Artistieke leiding is in handen van algemeen directeur Martin Grootenboer, in 1985 cum laude afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie, sinds 1987 docerend aan diezelfde academie en waarvoor hij in 2006 de ‘Jos Houweling Award voor het Kunstonderwijs’ ontving. Van 1987 tot 1993 was hij ondermeer werkzaam bij Dogtroep en de VPRO. In 1996 werd de lange documentaire Double You Street genomineerd voor de Joris Yvens Award op het International Documentary Filmfestival Amsterdam.

De klantenkring van Tungsten bestaat uit een groot aantal vooraanstaande Nederlandse en buitenlandse musea, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, het Rijksmuseum voor Volkenkunde Leiden, de Koninklijke Bibliotheek (KB) en Nationaal Archief Den Haag, Van Gogh Museum Amsterdam, het Museum voor Communicatie Den Haag, Space Expo (ESA) Noordwijk, het Instituut voor Beeld & Geluid Hilversum, het Multatuli Museum Amsterdam, Gemeentemuseum Kampen, het Scheepvaartmuseum Amsterdam, National Museum Abu Dhabi / United Arab Emirates, Rijksmuseum Amsterdam, The Israel Museum, Jerusalem / Israël, het Tropenmuseum Amsterdam, Openlucht Museum Arnhem, World Expo 2010, 201 en een scala aan gerenommeerde bedrijven,  zoals Heineken, Telfort, Apple/iCentre, Bouwfonds Nederland, Brand Bier, ING International, Senter Novem (Windenergie), de Rabobank, HNSL LAndschapsarchitecten en Ministeries van Binnenlandse Zaken en Rijkswaterstaat.

De samenwerking met internationaal gerenommeerde design- bureaus heeft alle partijen in de afgelopen vijftien jaar tot een aantal unieke prestaties geïnspireerd. Vele prijzen werden door Tungsten al dan niet in samenwerkingsverband gewonnen.

Zo ontving Tungsten Projects voor de productie ‘De Verdieping van Nederland’ in opdracht van de KB en het NA de Gouden Reiger als beste AV productie van het jaar 2006. De compliance film voor ING bank werd genomineerd op het New York Filmfestival 2006 en in 2007 werd de Zilveren Reiger voor het Media Panorama als onderdeel van de Beeld&Geluid Experience op het mediapark te Hilversum gewonnen. In 2008 volgde een bronzen Reiger voor de tentoonstelling 'Wildebeesten' in Naturalis te Leiden.

In 2009 werd tweemaal een Gouden Reiger gewonnen, één voor de AV productie ‘Timewarp’ in het wetenschapsmuseum Continium te Kerkrade en één voor de AV producties tbv het  Airborne museum te Oosterbeek/Arnhem.

In 2012 werd zelfs driemaal een Gouden Reiger gewonnen voor de AV Producties van de Donkere Kamer, voor het Grachtenhuis en voor Het Scheepvaartsmuseum.
  


Marker