Urban by Nature

2014


Internationale Architectuur Biennale Rotterdam

Tijdens de recente Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam 2014 was de monumentale drie-delige maquette te zien met animaties en projection mapping van Tungstenpro.

Aanleiding vormde de voorgenomen kanalisatie van de Riva Caddesi, een kleine rivier die uitmondt in de Zwarte Zee. Het project beschermt de vallei tegen overstromingen, maar heeft grote impact op de landschappelijke kwaliteiten van dit unieke groene gebied aan de rand van de metropool Istanbul.

Op verzoek van de deelgemeente maakt H+N+S Landschapsarchitecten een alternatief en integraal plan, waarin naast waterveiligheid ook de revitalisatie van het landbouwgebied, ecologische en recreatieve ontwikkeling van de bossen, en een nieuwe stad aan het water met jachthaven worden meegenomen. In een quickscan-fase wordt zo de basis gelegd voor een uniek project en de introductie van integrale gebiedsontwikkeling in Turkije. Er wordt samengewerkt met de Brusselse architecten 51N4E en experts op het gebied van land en water uit Nederland en Turkije.  De resultaten waren te zien op de 6e IABR: Urban by Nature.

De maquettes zullen -inclusief projecties- in de loop van 2014 naar een permanent toegankelijke locatie in Istanbul, Turkije verhuizen.

Next ︎