Eregallerij van de Nederlandse fotografie

2021 - ongoing


Nederlands Fotomuseum


De Eregalerij van de Nederlandse fotografie is eindelijk te zien!

Voor het eerst in de geschiedenis is er een Eregalerij samengesteld voor fotografie als hedendaags en actueel medium. Deze wereldwijde primeur is voor Nederland en te zien in het Nederlands Fotomuseum. 

In de door ZKH Koning Willem Alexander geopende Eregalerij van de Nederlandse Fotografie vertellen 99 foto's samen het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842. Het toont de hoogtepunten, de vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten. Iedere foto die onderdeel uitmaakt van de Eregalerij is van iconische waarde door hun maatschappelijke en artistieke betekenis.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert de Eregalerij om iedereen te inspireren met beelden uit de boeiende ontwikkeling van 180 jaar fotografie. Beelden die je met andere ogen naar de wereld laten kijken met prachtige visuele verhalen die ertoe doen. Bewust is één beeld open gelaten en dat is de keuze van het publiek. De foto die voor hen de Eregalerij compleet maakt: 99+1.


Tungsten maakte de introductiefilm voor de Eregalerij. Groot geprojecteerd en onder begeleiding van een speciaal gecomponeerde soundscape kan het publiek zich onderdompelen in de wereld van de fotografie.


Next ︎